سفارش تبلیغ
صبا ویژن

با تاثیرات منفی استرس بر پوست آشنا شوید!

بدون شک همه‌ی ما در برهه‌ای از زندگی روزانه خود استرس را تجربه کرده‌ایم. این استرس تا جایی لازم است که ما را به انجام کارهایمان ترغیب کند؛ اما در صورتی که مزمن باشد بر سلامت جسمی و روحی اثر می‌گذارد و عوارض جانبی به دنبال دارد. پوست یکی از مهمترین اندام‌های بدن است که استرس به‌راحتی می‌تواند آن را تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه‌ی این مطلب می‌خواهیم شما را با مهمترین تاثیرات منفی استرس بر پوست آشنا کنیم و در پایان نیز با ارائه‌ی راهکارهای مدیریت و کنترل استرس، شما را راهنمایی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

با تاثیرات منفی استرس بر روی پوست آشنا شوید!

استرس مزمن می‌تواند به دو شیوه بر روی پوست تاثیر بگذارد. حالت اول این است زمانی که فرد دچار استرس می‌شود هورمون‌هایی که در این زمان بدن شخص از خود ترشح می‌کند، سبب ایجاد تغییرات فیزیولوژیکی می‌شوند. در حالت دوم فرد از طریق بروز عاداتی چون گاز گرفتن پوست لب و دندان ساییدن (یه اصلاح دندان قروچه) آن را بروز می‌دهد. علی‌رغم این مشکلات، در ادامه می‌خواهیم به اثرات مختلف استرس بر پوست اشاره کنیم.

 ایجاد جوش 

یکی از آسیب‌های جدی استرس بر روی پوست، به‌وجود آمدن جوش است. این مشکل درواقع به‌خاطر به‌هم‌ریختن وضعیت رود‌ه‌ها و معده به‌وجود می‌آید و بر روی سیستم دفاعی و پوست تاثیر مستیقم می‌گذارد.

چین و چروک

افرادی که زندگی پر استرسی دارند، چین و چروک‌های پوستی زودتر از بقیه افراد بر روی پوست آن‌ها نمایان می‌شود.

خشکی پوست

از دیگر تاثیرات مخرب استرس بر روی پوست می‌توان به خشکی و پوسته پوسته شدن اشاره کرد. زمانی که فرد تحت تاثیر استرس قرار می‌گیرد هورمون کورتیزول در بدن ترشح شده و این امر توانایی پوست را برای حفظ رطوبت کاهش می‌دهد؛ بنابراین پوست دچار خشکی و گاها خارش می‌شود.

ورم و پف های زیر چشم

استرس و بی‌خوابی گاهی اوقات به‌صورت ورم و پف‌های زیر چشم خود را نشان می‌دهد که همین مسئله نیز به ترشح هورمون کورتیزول بر می‌گردد. این بهم ریختگی تعادل نمک باعث حبس مایعات در بدن شده و پوست را دچار تورم می‌کند. این تاثیرات زودتر بقیه نقاط بر روی پوست اطراف چشم نمایان می‌شود.

تبخال زدن

یکی دیگر  از تاثیرات ناخوشایند استرس بر روی پوست، تبخال زدن است. تقریبا برای همه ما بارها پیش آمده که در اثر کابوس دیدن و شکه شدن تبخال می‌زنیم. بدیهی است که استرس سیستم ایمنی را تضعیف کرده و بدن در شناسایی این ویروس ضعیف عمل می‌کند.

راهکارهای کنترل و مدیریت استرس

یکی از مهمترین راه‌های کنترل و مدیریت استرس، تغییر در شیوه و سبک زندگی است. انجام این کارها به کاهش استرس، علائم  و شیوه کنترل آن کمک شایانی می‌کند. به جای مقایسه سطح استرس خود با دیگران می‌توانید از طریق راهکارهای زیر با استرس خود مقابله کنید و در صورت نیاز آن‌ها را به‌کار ببرید.

از مهمترین این راهکارها می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • شناسایی منابع استرس زا
  • تغییر دادن رژیم غذایی
  • ورزش منظم
  • مدیریت زمان
  • خواب کافی
  • کنترل احساسات
  • ترک عادات اشتباه

سخن پایانی

ما در این مطلب شما را با با تاثیرات منفی استرس بر پوست آشنا کردیم. البته که عوارض استرس بر سلامت پوست بسیار زیاد و فراتر از بحث این مطلب است. امیدواریم که با به‌کارگیری راه‌حل‌های گفته ذکر شده بتوانید تاحد امکان استرس خود را مهار کنید.